Managed hosting door True

PQR vernieuwt ICT Brabants historisch archief

 

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch heeft recent de opdracht voor het ontwerpen, leveren en bouwen van de nieuwe ict-Infrastructuur gegund aan ict-dienstverlener PQR uit Nieuwegein. Het betreft een overeenkomst voor de looptijd van het project dat in maart 2011 gereed moet zijn.

Het BHIC kiest voor deze vernieuwing, omdat een groot deel van de huidige ict-infrastructuur dateert uit 2006 en is verouderd. Het betreft servers, de opslag van data (storage), de back-up-, de portalomgeving van de werkplekomgeving en de netwerkinfrastructuur. Het BHIC stond voor de keuze: óf verlenging van de huidige onderhoudscontracten per maart 2011 óf vervanging daar waar noodzakelijk en haalbaar. Gekozen is voor de laatste optie.

Bij vervanging van hardware is het eenvoudiger mogelijk om de diverse componenten qua inrichting weer kritisch te bekijken en daarvoor nieuwe testopstellingen te maken, aldus BHIC. Daarom is intern geïnventariseerd wat de huidige beperkingen, irritatiepunten, onmogelijkheden en wensen zijn van de huidige ict-dienstverlening van het BHIC.


HP
PQR heeft de huidige VMware- en Citrix-servers vervangen voor HP DL380R7-servers. Voor de nieuwe storage-oplossing wordt een HDS AMS2100-opslagoplossing ingezet met totaal in 12 Terabyte netto opslagcapaciteit. De hele netwerkinfrastructuur op locatie Den Bosch zal worden vervangen door HP ProCurve-switches. Deze keuze is ook gemaakt, omdat PQR voor de locaties Grave en Veghel al HP ProCurve-switches had ingezet en locatie Den Bosch al gebruik maakt van een draadloos netwerk van HP. Mede door de nieuwe beheerfunctionaliteit in Microsoft Windows Server 2008 R2 worden de domaincontrollers, file- en printservers en Microsoft SQL-servers van deze versie voorzien. De huidige Microsoft Exchange-omgeving zal geüpgraded worden naar de nieuwste versie Exchange 2010.

Om de webdiensten van het BHIC te ontsluiten, zal er een Microsoft TMG-server ingericht worden; de opvolger van de door het BHIC gebruikte ISA-oplossing. Om de ict-infrastructuur zo efficiënt mogelijk te beheren, wordt Microsoft SCOM 2007 R2 geïnstalleerd en geconfigureerd. Er zal een upgrade plaatsvinden naar Citrix XenApp 5.0 en deze Citrix-servers zullen als virtuele machine draaien op een aantal VMware VSphere 4-hosts. Met Citrix Provisioning Server zal het BHIC het besturingssysteem 'streamen' naar de diverse servers. Dit maakt het mogelijk om op te starten van een op het netwerk opgeslagen image. Het zorgt verder volgens PQR voor een snelle deployment van servers en een altijd honderd procent identiek systeem waardoor een stabielere en beter beheerbare Citrix XenApp-omgeving ontstaat. Als proefproject zal het BHIC een tiental werkplekken gaan ‘inrichten' met de voor het BHIC nieuwe technologie Citrix XenDesktop. Als dit project slaagt, kan het BHIC meerdere werkplekken met Citrix XenDesktop gaan inrichten.

Als laatste zal Res Powerfuse geüpgrade worden naar Res Workspace Manager. Hierdoor wordt onder andere de beheerorganisatie van het BHIC ontlast, omdat eindgebruikers zelf hun gebruikersinstellingen kunnen terugzetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3741228). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.