Managed hosting door True

China vertraagt overname Motorola door NSN

 

Het lukt de Fins-Duitse netwerkfabrikant Nokia Siemens Networks (NSN) niet om voor het eind van 2010 de netwerkdivisie van de Amerikaanse telecomleverancier Motorola over te nemen. De vertraging is volgens het bedrijf te wijten aan de Chinese mededingingsautoriteiten. Zij hebben nog geen goedkeuring verleend. Het bedrijf verwacht de acquisitie in het eerste kwartaal van 2011 af te ronden.

In juli 2010 werd bekend dat Nokia Siemens Networks van Motorola de divisie die voor telecomaanbieders draadloze netwerkapparatuur maakt, overneemt. NSN betaalt er 1,2 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor en hoopt daarmee een betere positie op de Amerikaanse en Japanse markt te veroveren.

Groene licht
Sindsdien heeft de Fins-Duitse joint venture het groene licht gekregen van mededingingsautoriteiten in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Rusland, Taiwan, Turkije en Zuid-Afrika. Alleen in China hebben de autoriteiten hun onderzoek nog niet afgerond, waardoor hun akkoord tot dusver is uitgebleven.

NSN krijgt met de overname onder meer toegang tot zo'n vijftig telecomaanbieders van het eerste uur ('incumbents'). Ook versterkt de onderneming zijn banden met andere grote providers, zoals China Mobile, Sprint, Verizon en Vodafone. In 2009 kocht het bedrijf de vergelijkbare activiteiten van het Canadese Nortel.

Verlies
Nokia Siemens Networks is een samenwerkingsverband tussen het Finse Nokia en het Duitse Siemens. De joint venture werd begin 2007 opgezet en vervaardigt voornamelijk netwerkapparatuur voor telecomaanbieders en grote ondernemingen.

In Nederland werken ongeveer 250 mensen bij NSN.

De organisatie schreef in 2009 een verlies van ruim 1,6 miljard euro bij een omzet van 12,6 miljard. Dat verlies was vijf keer groter dan in 2008. Eind 2009 leidde dit tot het ontslag van vijfduizend medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3732537). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.