Managed hosting door True

Dell in medische cloud door overname InSite One

 

Dell neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse bedrijf dataopslagbedrijf InSite One over, leverancier van archiveringstoepassingen voor medische gegevens. De technologie van Insite One wordt ondergebracht bij Dell's unified clinical archive opslagtechnologie. Steeds meer it-bedrijven springen leveren cloud-oplossingen voor de gezondheidszorg, zoals IBM.

InSite One levert een cloud-applicatie voor het archiveren van medische gegevens, zoals digitale foto's van patiënten. Inmiddels heeft Insite wereldwijd, vooral in Noord-Amerika, 3,6 miljard beelden in zijn database opgeslagen. Zo kunnen chirurgen sneller bestanden opvragen en delen met collega's waardoor ze sneller een diagnose kunnen vaststellen. InSite's InDex vendor-neutral enterprise archive (VNA) cloud-gebaseerde product wordt geïntegreerd in Dell's unified clinical archive en DX object storage-platform.

InDex VNA vereenvoudigt het opslaan van medische  scan's en foto's door het toepassen van virtualisatie. Het platform ondersteunt Amerikaanse it-standaarden voor de gezondheidszorg zoals IHE (integrating the healthcare enterprise) en DICOM (digital imaging and communications in medicine). Dell's unified clinical archive gebruikt het DICOM standaard waardoor artsen diverse bestanden kunnen opslaan zoals ct scans, mammogrammen, mri's en procedures voor operaties.

IBM
Steeds meer grote it-bedrijven kopen technologie om medische gegevens in de cloud op te slaan. Zo annonceerde IBM begin oktober 2010 samen met een consortium van de Europese Unie het Trustworthy Clouds (TClouds) project. Hierbij draait een medische cloud op een Portugese ‘smart energy grid' en in een it-systeem voor de gezondheidszorg in het Italiaanse Milaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3729022). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.