Managed hosting door True

Microsoft komt met Windows-versie voor tablets

 

Microsoft zou een Windows-versie voorbereiden die geschikt is voor ARM-processors, de meest gebruikte chips in tablets en mobiele toestellen. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van elk hun eigen anonieme bronnen, schrijft het Belgische Data News.

Over de timing zijn de bronnen het niet eens. Sommigen spreken van een aankondiging op de consumentenelektronicabeurs CES, anderen zeggen dat een 'tabletversie' van Windows nog minstens twee jaar duurt. Bij nieuwssite Cnet wordt onder meer gesproken van een vroege versie van Windows 8.

Als Microsoft echt aanwezig wil zijn met zijn software op de mobiele en tabletmarkt moet het een degelijk werkende versie hebben voor ARM-chips. Die zijn erg populair bij de bouwers van die toestellen door hun lage energieverbruik. Onder meer de Apple iPad werkt met ARM-chips, maar ook Google's besturingssysteem Android is daarvoor al geschikt.

Overigens heeft Microsoft eigenlijk al een Windows-versie die op ARM-chips draait: Windows CE, dat enkel bedoeld is voor 'embedded' systemen. Die versie draait trouwens ook op x86, Hitachi SuperH en MIPS. Mogelijk is dat met de nieuwe Windows-versie, zo zeggen de Amerikaanse bronnen, ook het geval.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727813). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.