Managed hosting door True

IBM bouwt private cloud voor Navo

 

De Navo schakelt IBM in om de uitwisseling van informatie tussen de 28 lidstaten te versnellen met behulp van cloud computing. Het ict-bedrijf zet een private cloud op en voorziet de verdragorganisatie van strategisch advies over het koppelen van datacenters en de uitwisseling van gegevens. Het commando- en controlecentrum van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo) wil sneller gegevens kunnen uitwisselen met de lidstaten.

Dat gebeurt vanuit het Allied Command Transformation-centrum (ACT) van de Navo. Het ACT is gevestigd in de Amerikaanse stad Norfolk.

Door koppeling van datacenters en informatiesystemen moet in crisissituaties sneller informatie uitgewisseld worden tussen de lidstaten. Het gaat bijvoorbeeld om informatie van radarsystemen, camera- of infrarood-beelden die tot nu toe niet gedeeld werden.


IBM
De opdracht van IBM is onderdeel van een organisatiebreed programma waarbij de Navo de automatisering aanpast aan de huidige en toekomstige technische mogelijkheden. Van de opdracht zijn geen financiële details bekendgemaakt. De contractduur van de overeenkomst tussen Navo en IBM is ook niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727520). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.