Managed hosting door True

Overheid verlengt Mobitex-vergunning tot 2020

 

Netwerken

Het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de vergunning voor frequentiegebruik van Ram Mobile Data opnieuw met tien jaar verlengd. Ram Mobile Data is al bijna twintig jaar eigenaar van het Mobitex-netwerk.

Mobitex is het eerste en pakketgeschakelde mobiele netwerk met een landelijke dekking en een gegarandeerde beschikbaarheid in de Benelux. Het Agentschap Telecom ziet toe op een efficiënte verdeling en efficiënt gebruik van het frequentiespectrum en kent alleen vergunningen toe voor bepaalde tijd. Aanvragen voor verlenging van frequentiegebruik worden door het Agentschap Telecom onderzocht en getoetst op basis van de nationale en internationale frequentietechnische ontwikkelingen. Met deze verlenging door de overheid wordt de positie van Mobitex in het landschap van mobiele netwerken in Nederland bevestigd.

Ericsson
Mobitex is een radionetwerk voor mobiele datacommunicatie, ontwikkeld door het Zweedse technologieconcern Ericsson. Het netwerk is ontworpen voor bedrijfskritisch gebruik en is het enige netwerk dat in de praktijk altijd beschikbaar is.

Veel Nederlandse politie-, brandweer- en ambulanceregio's werken al jarenlang met Mobitex. Onlangs kwamen daar de traumahelikopters bij. Mobitex wordt ook ingezet voor minder tijdskritische toepassingen: de meeste gemeenten sluiten hun parkeermeters aan op het Mobitex-netwerk, waardoor de meters op afstand kunnen worden uitgelezen.

Telemetrie-toepassingen
Er zijn wereldwijd meer dan dertig Mobitex-netwerken operationeel. In China en Zuid-Amerika worden momenteel nieuwe netwerken gebouwd. Ook het Nederlandse netwerk wordt voortdurend uitgebreid. In China wordt het ook gebruikt voor telemetrie-toepassingen, voor bewaking en besturing op afstand van energieverdeelstations.

Ram Mobile Data en andere Mobitex-operators wereldwijd zijn verenigd in de Mobitex Operators Association.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727475). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.