Managed hosting door True

Capgemini beheert ict Rijksgebouwendienst

 

De Rijksgebouwendienst (RGD) besteedt het ict-beheer uit aan Capgemini. De vierjarige overeenkomst heeft een geraamde waarde van 24,5 miljoen euro. De automatiseerder wordt verantwoordelijk voor het beheer van werkplekken, infrastructuur en een aantal applicaties, waaronder Oracle EBS en diverse cad-systemen. Er gaat geen personeel mee naar Capgemini. Andere meedingers in deze aanbesteding, Atos Origin, T-Systems/Ordina, Getronics en IBM, visten achter het net.

Momenteel werkt de Rijksgebouwendienst met diverse ict-partners voor het beheer van applicaties en de infrastructuur. Met de nieuwe overeenkomst legt de Rijksgebouwendienst de ict-beheerdiensten neer bij één partij. Het gaat om technisch-operationele beheertaken op een aantal applicatieclusters en de onderliggende ict-infrastructuur. De clusters zijn: Oracle EBS, cad-applicaties, digitaal dossier, managementinformatiesystemen, ondersteunende processystemen, werkplekservices, externe informatievoorziening en de ict-infrastructuur. Gedurende een transitiefase zullen de contracten met de huidige beheerpartijen geleidelijk worden overgezet naar Capgemini.


Contract
In het contract wordt onderscheid gemaakt tussen een pakket basisbeheerdiensten, die Capgemini tegen een vaste periodieke vergoeding levert, en aanvullende beheerdiensten die het bedrijf op basis van aanvullende opdrachten tegen vaste tarieven (bijvoorbeeld per verrichting of per uur) krijgt vergoed.

Capgemini zal indien gewenst ook zorgen voor de levering van licenties en apparatuur (koop, huur of lease). De Rijksgebouwendienst sluit niet uit dat gedurende de looptijd van de overeenkomst ook projectmatige werkzaamheden als aanvullende dienst bij de automatiseerder zullen worden afgenomen, zoals projectmigraties en aanvullend applicatie-onderhoud.

Vastgoedbeheerder
De Rijksgebouwendienst, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ontwikkelt en onderhoudt het vastgoed van het Rijk. Bij elkaar gaat het om zeven miljoen m2 vloeroppervlak, waarvan 70 procent in eigendom. Van de tweeduizend objecten hebben zo'n 350 objecten een monumentstatus.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3727451). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.