Managed hosting door True

Larry Ellison ruziet met HP

 

Larry Ellison, ceo van Oracle, voorspelde tijdens een conferentie over de goede tweede kwartaalcijfers dat HP's server business het gaat afleggen tegen de nieuwe servers van Oracle en IBM, die volgens hem hardware en software het best combineren. HP is niet onder de indruk van zijn woorden en wijst er nogmaals op dat het marktleider is op het gebied van enterprise servers.

Ellison beschouwt IBM's hardware en software als zijn belangrijkste concurrent op servergebied. Volgens hem heeft IBM heel veel goede software in huis. Dat leidt ertoe dat Oracle en IBM in de toekomst elkaar harder gaan beconcurreren. Volgens de Oracle-topman zijn HP-servers ‘langzaam en duur en hebben geen ze geen software die waarde toevoegt'. Hierdoor krijgt HP het komend jaar moeilijk, aldus Ellison. Het aandeel van software in het portfolio van HP is klein. HP's nieuwe ceo Leo Apotheker heeft al aangeven het softwareportfolio te willen versterken, onder andere door overnames.

Ellison verwacht goede zaken te doen met de verkoop van de Exadata-servers, die Sun-hardware met Oracle-software combineren. De verkoop van Oracle's kroonjuweel is nu al goed voor bijna twee miljard dollar. Naast de verkoop van Exadata verwacht Ellison ook goede zaken te doen met de verkoop van Exalogic en sparc-superclusters die met Oracle databasesoftware werken. Oracle heeft onlangs nieuwe sparc-gebaseerde servers, een Oracle Exalogic Elastic Cloud appliance en het vernieuwde platform Solaris 11 uitgebracht.

HP is niet onder de indruk van de kritiek van Ellison. De fabrikant zegt in het vierde kwartaal van 2010 met 25 procent te zijn gegroeid op het gebied van enterprise storage en servers. HP meldt verder in een verklaring: 'Larry Ellison heeft een geldverslindende business gekocht (Sun) die alleen maar afnam in marktaandeel en nu op de bodem van de markt ligt. Veel Sun-klanten stappen over naar ons, omdat we goede technologie en prestaties tegen redelijke prijzen leveren.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3726831). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.