Managed hosting door True

Contract HP en T-Systems kost E.on 2,4 miljard

 

HP gaat voortaan de it-infrastructuur voor E.on regelen, terwijl T-Systems de spraak- en datacommunicatie voor de Duitse energieleverancier voor zijn rekening neemt. Het voorgenomen besluit was al eerder aangekondigd, maar is nu definitief. Met de vijfjarige uitbestedingsorder is een totaal bedrag van 2,4 miljard euro gemoeid. Er stappen ruim 1300 automatiseerders over naar de leveranciers, waarvan een klein deel in Nederland.

Het grootste deel van het contract (1,4 miljard euro, 1100 medewerkers die overgaan) is voor HP. De automatiseerder zal de datacentra- en werkplekdiensten gaan regelen voor de tachtigduizend E.on-medewerkers. HP fungeert ook als regiepartner van E.on en stemt als operationeel integrator de werkzaamheden met andere ict-leveranciers van E.on af. Het bedrijf levert al hardware, beheerdiensten en printdiensten aan het energieconcern. Van de 1100 E.on-medewerkers die HP in april 2011 overneemt, gaat een klein deel in Nederland over. Om hoeveel medewerkers het gaat, wordt de komende tijd duidelijk, meldt een woordvoerder van HP.

Handvol
De vijfjarige overeenkomst met T-Systems (met een verlengingsoptie van twee jaar) kan een totale waarde bereiken van één miljard euro. Voor E.on-vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Slowakije, Zweden, Bulgarije, Italië en Nederland verzorgt de ict-dienstverlening voortaan het spraak- en datacommunicatieverkeer van het energiebedrijf. Het betreft het vaste en mobiele netwerk, de infrastructuur, voor audio-, video- en webconferences, en unified communication services. Van de 220 E.on-werknemers die moeten overstappen naar T-Systems gaat een handvol over naar de Nederlandse vestiging.

E.on
E.on is een internationaal opererend energieconcern (dertig landen, 88.000 werknemers en in 2009 een omzet van 82 miljard euro). Het bedrijf is ook in Nederland actief (achthonderd medewerkers met een hoofdkantoor in Rotterdam). Volgens Edgar Aschenbrenner, chief information officer bij E.on, verwacht het concern middels outsourcing meer consistente, vernieuwende en flexibele ict-diensten ervoor terug te krijgen. Ook wil het op een sterk concurrerende en internationaal geworden nutsmarkt zo kostenefficiënt mogelijk opereren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3725719). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.