Managed hosting door True

PeopleSoft en IBM sluiten strategische alliantie

 

Tijdens de Peoplesoft Connect 2004 user conference, hebben PeopleSoft en IBM een vergaande strategische samenwerking aangekondigd op het gebied van enterprise applicaties.

Als onderdeel van de nieuwe alliantie standaardiseert PeopleSoft haar applicaties op het succesvolle IBM middleware platform. Daarnaast zullen beide organisaties de gezamenlijke oplossingen vermarkten en verkopen. PeopleSoft en IBM kondigden ook aan samen te werken aan nieuwe, kant-en-klare sectoroplossingen en het opzetten van het eerste ’business process interoperability lab’.

De aankondiging is het grootse initiatief ooit om enterprise applicaties te integreren met IBM-middleware. Het platform vormt hiermee een aantrekkelijk alternatief voor de concurrentie die klanten verplicht om een afzonderlijke propietary middleware stack te accepteren en te implementeren, met de bijbehorende beperking van keuzevrijheid in leveranciers. Door de combinatie van het IBM WebSphere-platform met PeopleSoft’s toepassingen kunnen klanten meer rendement halen uit hun bestaande investeringen zonder hun huidige systemen te moeten vervangen.

PeopleSoft integreert IBM-middleware en ontwikkel-tools, inclusief componenten van WebSphere Portal, WebSphere Business Integration, WebSphere Application Server en WebSphere Studio Application Developer met haar portfolio aan enterprise-toepassingen. Door deze samenwerking ontstaat synergie tussen de ontwikkelingsactiviteiten van de belangrijkste leverancier van infrastructuur én die van de meest innovatieve leverancier van enterprise-applicaties. De twee bedrijven zullen de producten gezamenlijk verkopen en middelen beschikbaar stellen voor marketing- en verkoopprogramma’s.

‘Dit is de grootste en belangrijkste overeenkomst die PeopleSoft en IBM ooit gesloten hebben,’ zegt PeopleSoft’s president en CEO Craig Conway. ‘Vandaag zetten we de concurrentie op achterstand omdat we nu de meest flexibele en aanpasbare applicatiesoftware combineren met de sterkste, meest open middleware infrastructuur ter wereld.’

PeopleSoft en IBM zullen gezamenlijk geïntegreerde industriespecifieke oplossingen op de markt brengen, waarbij ook producten en diensten van derden zullen worden betrokken. De eerste sectoren waarop deze oplossingen gericht zijn betreffen de financiële sector en de telecommunicatie. Oplossingen voor dit laatste segment - gebaseerd op IBM’s Service Provider Delivery Environment framework – omvatten Customer Profitability Management, Network Lifecycle Management, en Customer Loyalty en Retention.

PeopleSoft en IBM starten daarnaast het eerste business process interoperability lab om meer en betere integratie en maatwerk mogelijk te maken. PeopleSoft-applicatieontwikkelaars, IBM en andere softwareleveranciers zullen applicatie-interoperabiliteit testen in echte, praktische en zakelijke omgevingen. Het lab zal de tijd en moeite verminderen die nodig is voor het testen van standaarden en de integratie van applicaties van meerdere leveranciers. De beide bedrijven verwachten de definitieve overeenkomst nog in het vierde kwartaal van 2004 af te ronden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/372569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.