Managed hosting door True

Ook CSC stapt uit tender GGZ

 

Na de eerdere terugtrekking van de combinatie Atos Origin/Topicus blijkt ook CSC te zijn afgehaakt bij de aanbesteding voor een GGZ-EPD. Dat blijkt uit een recente nieuwe nota van inlichtingen van de Vereniging EPD GGZ. De aanbesteding van het informatiesysteem voor GGZ-instellingen verloopt moeizaam. De vereniging heeft de aanbestedingsprocedure moeten verlengen omdat geen enkele inschrijving voldeed aan de minimale functionele eisen.

CSC wil niet veel kwijt over de reden van terugtrekking, behalve dat commerciële overwegingen een rol hebben gespeeld. Een woordvoerder wijst erop dat CSC van plan was om zijn Deense systeem voor een elektronisch patiëntendossier op maat te maken voor de Nederlandse GGZ's, maar het bedrijf ziet daar nu van af.

BSN
Volgens nieuwswebsite Qure.nl zijn naast Atos Origin/Topicus en CSC in eerdere stadia ook al Alert Life Sciences, IGN Automatisering, Qurius en Siemens afgehaakt in het aanbestedingstraject. Partijen die nu nog met een proefopstelling mee willen doen, zijn Accenture, Chipsoft, Impulse Info Systems, Mc Kesson, Nedercare, PinkRoccade HealthCare en Regas. Uit de recente nota van inlichtingen blijkt dat inschrijvers in hun epd-oplossing (en in de test) onder meer moeten laten zien dat een patiënt op zijn burgerservicenummer (bsn) gezocht kan worden en dat deze patiënt uniek voorkomt.

In januari 2011 toetst de Vereniging EPD GGZ de epd-functionaliteiten van de zeven overgebleven inschrijvers. Halverwege 2011 moeten de definitieve leveranciers gekozen worden. Prijs speelt mee maar is niet doorslaggevend; de beoordeling concentreert zich op prijs/kwaliteit-verhouding, aldus de vereniging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3724864). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.