Managed hosting door True

SVB gunt technisch beheer aan Atos Origin

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft het beheer van een deel van de technische infrastructuur uitbesteed aan ict-dienstverlener Atos Origin. Het dienstenbedrijf beheert het mainframe (z/OS) platform, het AIX (pSeries)-platform en een aantal Linux- en Windows-platformen. De opdracht heeft een looptijd van vier jaar. Er zijn geen financiële details van de gunning bekendgemaakt. De opdracht is onderdeel van een reeks gunningen voor vernieuwing van de ict bij de SVB.

De opdracht omvat het beheer en het onderhoud van de technische ict-infrastructuur van de belangrijkste informatiesystemen. Het gaat om housing, hosting en techinsch applicatiebeheer en daaraan gerelateerde diensten op het gebied van compliancy en beveiliging, architectuur, servicemanagement en service-integratie. De SVB wil onder andere de dienstverlening via internet optimaliseren.

De uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland voert een vernieuwing van de automatisering door. Als onderdeel van die veranderingen is in 2009 dienstverlener Capgemini ingeschakeld als implementatiepartner van een nieuwe ict-infrastructuur. In november 2010 sloot de SVB een driejarig raamcontract met PC-Ware Information Technologies voor de invoering van standaardsoftware. Als onderdeel van de vernieuwing van de ict-omgeving wil de organisatie meer standaardsoftware-oplossingen gaan gebruiken in plaats van applicaties zelf te ontwikkelen en te onderhouden.


Kinderbijslag
Regelingen die de SVB uitvoert zijn onder andere de kinderbijslag, aow, nabestaandenuitkering en de administratieve ondersteuning bij het persoonsgebonden budget voor zorgverlening. SVB ziet toe of deze persoonsgebonden financiële regelingen zo recht- en doelmatig mogelijk uitgevoerd worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3724665). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.