Managed hosting door True

ZZP'er merkt betere arbeidsmarkt als eerste

 

De freelance ict'er merkte als eerste de gevolgen van de economische crisis, maar staat ook vooraan in de rij als het weer beter gaat op de arbeidsmarkt. Dat stellen onderzoekers van vacaturesite Monsterboard.nl. Zij verwachten dat de vraag naar hooggeschoolde ict-specialisten volgend jaar toeneemt.

De toename wordt zichtbaar vanaf het tweede kwartaal van 2011. Dat zou komen doordat werkgevers niet meteen nieuwe personeelsleden aannemen, maar eerst een beroep doen op de zelfstandige zonder personeel (zzp).

Volgens de analisten worden vooral ict'ers als SAP-specialisten en consultants populair. Opdrachtgevers zouden zich vooral tot de zzp'er wenden als werkzaamheden op korte termijn gedaan moeten worden.

Stabiel vacatureaanbod
Sommige ict'ers zien nu al verbetering. ‘Ik word weer benaderd voor opdrachten', merkt it-architect Gershon Janssen. ‘Het is dus gemakkelijker geworden om nieuwe en goed passende opdrachten te vinden.'

Aan het begin van de economische crisis was de zelfstandige ict'er juist de eerste die zonder werk kwam te zitten. Zo besloot dienstverlener Ordina in december 2008 niet meer te werken met externen om het aantal gedwongen ontslagen te beperken.

Volgens Monsterboard is het vacatureaanbod voor de ict-sector het laatste half jaar redelijk stabiel gebleven. Werkgevers plaatsten sinds juli maandelijks zo'n drieduizend ict-vacatures op de website. Het dieptepunt was in mei van dit jaar: toen stopte de teller bij ongeveer 2400 onvervulde ict-functies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3724276). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.