Managed hosting door True

Gedeeld politiedienstencentrum komt in 2011

 

Het gezamenlijke dienstencentrum van de politie gaat vóór 1 januari 2012 van start. In het centrum worden ondersteunende diensten, zoals de ict-afdeling van het nieuwe landelijke politiekorps, ondergebracht. Dat schrijft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in een conceptnota voor een wetswijziging.

De 25 regiokorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) worden in de loop van 2011 ondergebracht in één nationaal politiekorps met tien regionale eenheden en een of enkele bovenregionale eenheden. In hoofdlijnen ligt dit plan al sinds de zomer van 2009 op tafel. Ook de vorming van een gedeeld dienstencentrum ('shared services center') wordt sindsdien besproken.

In het dienstencentrum komen behalve de activiteiten van de ict-afdeling van de politie vtsPN ook andere ondersteunende diensten, zoals inkoop, huisvesting en personeelszaken. Minister Opstelten verwacht dat de centralisatie van deze taken een belangrijke bijdrage levert aan de beoogde efficiëntieverbetering binnen de politieorganisatie.

De Nederlandse politie kan in 2016 56,2 miljoen euro besparen op ict door de automatisering onder te brengen in een centraal dienstencentrum. Dat berekende adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in juni 2010. De maximale besparing is 95,8 miljoen en kan in 2020 worden gerealiseerd. De besparing komt voornamelijk door de reductie van arbeidskosten.


Rekenkamer
Voorafgaand aan de omschakeling naar het landelijke korps wil Opstelten afspraken maken over de verdeling van verantwoordelijkheden en over de noodzakelijke voorbereidingen.'Hierbij kan specifiek gedacht worden aan de te treffen maatregelen ten aanzien van ict, onder andere naar aanleiding van het onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Uiteraard staat voorop dat geen onomkeerbare stappen worden gezet totdat de wetswijziging formeel van kracht is.'

De Algemene Rekenkamer startte eind november 2010 een onderzoek naar het functioneren van vtsPN en het geplaagde politie-informatiesysteem Basisvoorziening Handhaving (BVH). De Tweede Kamer had kort daarvoor om zo'n onderzoek gevraagd. De organisatie verwacht de resultaten van het onderzoek vóór het zomerreces 2011 aan de minister te kunnen aanbieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3719856). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.