Managed hosting door True

'Kans op ict-baan verschilt per regio'

 

Startende ict'ers hebben in de ene regio veel grotere kansen op het vinden van een stageplaats of baan dan in de andere. Dat meldt kenniscentrum Ecabo. Het gaat om functies op mbo-niveau. De verschillen zijn bijvoorbeeld zichtbaar voor de applicatieontwikkelaar.

Het kenniscentrum publiceert zijn bevindingen in het rapport 'Perspectief op werken en leren in de ICT 2010'. Daarin staat bijvoorbeeld dat er landelijk veel vraag is naar applicatieontwikkelaars, maar dat dit niet wil zeggen dat starters snel een stageplek of baan vinden. Zo zou de zoektocht in Zuid-Nederland een stuk moeilijker zijn dan in de rest van het land.


Ict-beheerder
Ook de ict-beheerder en de netwerkbeheerder op mbo-niveau vier krijgen te maken met grote verschillen. In Noord- en Oost-Nederland zouden ict-beheerders minder in trek zijn dan in de rest van het land. Voor de netwerkbeheerder is het juist lastig solliciteren in het noorden en zuidwesten.

Ecabo kwam tot die conclusies door eigen onderzoeksgegevens te combineren met cijfers van onder andere het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Centraal Planbureau

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3716595). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.