Managed hosting door True

Kieboom verlaat Logica; Keating volgt hem op

 

Benelux-directeur Wilbert Kieboom verlaat dienstverlener Logica. Hij wordt opgevolgd door de huidige Logica-coo en -cfo Seamus Keating. Kieboom blijft tot begin 2011 bij Logica actief om al zijn werkzaamheden over te dragen. Wat Kieboom gaat doen is vooralsnog onbekend.

Wilbert Kieboom heeft maandagochtend 13 december 2010 zelf aangegeven dat hij Logica gaat verlaten, aldus de woordvoerder van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door de Ier Seamus Keating, die momenteel nog chief operations en financial officer voor de Logica-groep is en ook de Financial Services-divisies aanstuurt. Zijn taak als cfo draagt hij aan een nog aan te stellen kandidaat over, de overige twee functies blijft hij vervullen naast zijn ceo-schap in de Benelux. Keating zal vanuit het hoofdkantoor in Amstelveen gaan opereren.

‘Er wordt expliciet voor Keating gekozen vanwege zijn financiële kennis', aldus de woordvoerder. ‘Keating wilde graag een landenorganisatie aansturen, dus dit is een bewuste keuze. Wilbert Kieboom zal hem gaan ondersteunen in de overgang naar zijn nieuwe positie. Keating zal het werk van Kieboom voortzetten. Logica heeft de weg omhoog ingeslagen, ondanks dat we het afgelopen kwartaal 7 procent verlies noteerden.'

Wilbert Kieboom
Wilbert Kieboom is sinds zijn aanstelling bij Logica twee jaar geleden vooral bezig geweest met de reorganisatie van de Benelux-afdeling. Vlak na zijn aanstelling liet hij weten dat hij niet was gekomen om Logica te saneren, maar al snel schrapte de dienstverlener driehonderd banen. De reorganisatie kostte Logica zijn winst, waardoor nieuwe ontslagen dreigden. Uiteindelijk werden nog vijftig banen geschrapt, waardoor het personeelbestand onder leiding van Kieboom met 15 procent afnam.

Bij Logica Benelux werken ongeveer 5500 mensen en dit onderdeel was goed voor ongeveer 16 procent van de wereldwijde omzet in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3714815). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.