Managed hosting door True

Bijna 650 miljoen euro boete voor lcd-kartel

 

De Europese Commissie heeft woensdag een kartel van zes Aziatische producenten van lcd-schermen een boete van 648 miljoen euro opgelegd, zo meldt het Belgische Data News. De bedrijven maakten prijsafspraken en benadeelden op die manier de Europese kopers van computers, televisietoestellen en andere producten, meldt de Commissie.

Buitenlandse bedrijven moeten net als Europese bedrijven begrijpen dat ze het spel eerlijk moeten spelen als ze zaken doen in Europa, aldus eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia.

Het kartel was samengesteld uit twee Zuid-Koreaanse en vier Taiwanese bedrijven. Met een boete van 300 miljoen euro betaalt het Taiwanese Chimei InnoLux de hoogste prijs. De Zuid-Koreaanse groep LG Display moet 215 miljoen euro ophoesten. Het Zuid-Koraanse Samsung ontsnapt aan een boete omdat het bedrijf de Commissie op het spoor van het kartel bracht.

Volgens de Commissie was het kartel actief van 2001 tot 2006. Op meetings in Taiwanese hotels maakten ze afspraken over prijzen en wisselden ze informatie uit over productie en commerciële strategieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3709375). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Mooi die boete en dat wij als consument te veel hebben betaald.
Dus vraag ik waar blijft mijn te veel betaalde geld?
Moet ik dat nu in Taiwan gaan vragen of in Europa?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.