Managed hosting door True

Vijfde Amsterdamse datacenter TelecityGroup

 

Datacenterbeheerder TelecityGroup bouwt een vijfde datacenter in Amsterdam. Het pand krijgt een maximale capaciteit van 9 megawatt en een vloeroppervlak van 6000 vierkante meter. De locatie wordt verbonden met zijn vier bestaande rekencentra elders in de hoofdstad.

Het nieuwe datacenter wordt vanaf het vierde kwartaal van 2011 gefaseerd in gebruik genomen. Volgens een voorlichter is nog niet bekend waar het pand verschijnt. Het bedrijf heeft een aantal opties en beslist voor het einde van 2010 welke locatie het wordt.

De overige vier Amsterdamse rekencentra van TelecityGroup staan verspreid over de hoofdstad. Eén staat op het Amstel Business Park, de anderen in Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Science Park en aan de Gyroscoopweg in Amsterdam West.


Co-locatie en hosting
Gezamenlijk tellen de vier ongeveer 13.000 vierkante meter vloeroppervlak dat wordt gebruikt voor co-locatie en hosting. Bij co-locatie plaatsen klanten hun eigen apparatuur in een serverruimte van een provider, bij hosting is de apparatuur eigendom van de provider.

TelecityGroup is een van oorsprong Britse onderneming die netwerkonafhankelijke rekencentra ontwerpt, bouwt en beheert. Het bedrijf heeft 24 datacenters in zeven Europese landen. Gezamenlijk hebben zij een maximumcapaciteit van 107 megawatt, waarvan 58 operationeel actief is.

De Nederlandse divisie van de datacenterbeheerder wordt geleid door Alexandra Schless, die door Computable was genomineerd voor de award CEO van 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3695697). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.