Managed hosting door True

Boekhoudpakket Exact Online krijgt drie versies

 

Softwarebedrijf Exact ontwikkelt drie versies van het boekhoudpakket Exact Online, die ieder gericht zijn op een andere gebruikersgroep. De leverancier hoopt dat het pakket zo beter aansluit bij de specifieke wensen van gebruikers en meer omzet oplevert. Daarnaast maakt de leverancier bekend dat de plannen voor internationale uitbreiding van de webdienst worden gestaakt tot de nieuwe versies klaar zijn. Volgens de huidige planning zijn aan het einde van 2011 de nieuwe versies af.

Het boekhoudpakket dat geleverd wordt als webdienst krijgt een versie die gericht is op maximaal tien gebruikers, die variant gaat Exact Online Easy heten. Exact Online SME is gericht op bedrijven met tussen de tien en 25 medewerkers waar een boekhouder in dienst is. Exact Online Accountancy is specifiek gericht op accountancybureaus. Pas als de nieuwe versies in Nederland en België goed scoren gaat het softwarebedrijf weer proberen om het product buiten die landsgrenzen aan de man te brengen.

De ontwikkeling van drie versies van de boekhoudwebdienst komt voort uit nieuwe strategische plannen van het softwarebedrijf uit Delft. Directeur Martijn Janmaat wil zijn bedrijf omvormen tot een leverancier die beter rekening houdt met de wensen van klanten. Tot nu toe stond de productverkoop teveel centraal. Die koerswijziging heeft ook gevolgen voor de inrichting van de internationale organisatie van het bedrijf.

Exact Online
Het online boekhoudpakket Exact Online is het snelstgroeiende product uit de bedrijfsgeschiedenis van Exact. Het aantal gebruikers steeg in 2009 tot 12.500. Voormalig Exact-directeur Rasjesh Patel vertelde eerder aan Computable dat het bedrijf bij de verkoop van on-premise software moeite heeft met het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl de webdienst voor 90 procent van de gevallen aan nieuwe klanten wordt verkocht.

Payroll
Exact voegde eerder de mogelijkheid voor ondersteuning door verschillende browsers aan Exact Online toe. Het bedrijf kondigde begin 2010 aan Exact Online uit te breiden met functionaliteiten voor salarisadministratie (payroll), klantrelatiebeheer (crm) en personeelszaken (hrm). De softwareleverancier uit Delft wil zo scherper concurreren met andere aanbieders van bedrijfssoftware als webdienst. Met name in de mkb-markt is er veel concurrentie van aanbieders van boekhoudsoftware als webdienst.

In september 2010 verruilde Exact hoster KPN voor Rackspace om de dienstverlening aan Belgische klanten te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3687882). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.