Managed hosting door True

Fujitsu stelt zich open voor cloud

 

In navolging van zijn concurrenten maakte Fujitsu Technology Solutions onlangs bekend hoe het tegenover de cloud staat, zo meldt Data News.

Meteen wordt benadrukt dat het bedrijf is ontstaan uit de samenwerking tussen Fujitsu Siemens Computers, specialist in infrastructuurproducten, en Fujitsu Services, dat zich bezighoudt met it-diensten. Cloud impliceert volgens het bedrijf een stevige basisinfrastructuur, die gezien wordt als enabler (servers, netwerk, enz.), van applicaties, beveiligingstools en professionele diensten, vooral om de overgang naar cloud in het kader van een ecosysteem gemakkelijker te doen verlopen.

Daarnaast stelde het bedrijf zijn Portable Zero Client MZ900 voor, een usb-stick om toegang te krijgen tot al zijn diensten, zowel de gegevens als de applicaties, vanuit een pc die is uitgerust met een gewone dsl-verbinding. De veiligheid is verzekerd dankzij de versleutelde verbinding, de bescherming bij het wegschrijven van de software Zero Client Remote en de beveiligde gegevensopslag.

Op lange termijn vindt Fujitsu Technology Solutions echter dat "de computer uw dienaar moet zijn, niet uw meester", aldus Satoru Hayashi, executive vice chairman van Fujitsu. Hayashi heeft een 'human centric' wereld voor ogen, waar de gegevens afkomstig van uiteenlopende bronnen (computers, sensors, mobiele terminals, enz.) worden verwerkt in cloud om het leven van de mens in alle opzichten te vergemakkelijken (gezondheid, werk, enz.). "Het internet of things is de toekomst", voegde cto Joseph Reger er nog aan toe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3686595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.