Managed hosting door True

WikiLeaks migreert site naar Amazon cloud

 

WikiLeaks migreert zijn site naar de cloud van Amazon. Zo hoopt de digitale klokkenluider minder gevoelig te zijn voor DoS-aanvallen. Een deel van de documenten is door Amazon op verzoek van de Amerikaanse regering wegggehaald, maar later zijn de documenten weer opgedoken via een andere hoster.

WikiLeaks , dat onlangs op zijn site ruim 250.000 documenten van de Amerikaanse diplomatieke dienst openbaar maakte heeft zijn site gemigreerd naar Amazon's Elastic Compute Cloud (EC2). Zo hoopt de klokkenluider zich beter te kunnen beschermen tegen DoS-aanvallen. Een deel van de documenten is door Amazon op verzoek van de Amerikaanse regering wegggehaald, maar later weer opgedoken via een andere hoster.

De klokkenluiderssite heeft de laaste dagen last van cyberaanvallen. Dat gebeurde op het moment dat WikiLeaks de beruchte 250.000 Amerikaanse diplomatieke berichten aan het publiceren was. Tot nu toe heeft niemand zich verantwoordelijk gesteld voor deze DoS (denial-of-service)-aanval. Deskundigen zeggen dat de aanval niet noodzakelijk het werk is van een staat.

De site van WikiLeaks wordt onder andere gehost op Amerikaanse Amazon-servers, waarop ook uitgelekte documenten over de oorlog in Irak staan, aldus technologieblogger Alex Nordcliffe. De meeste content wordt overigens gehost door een Frans bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3685179). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.