Managed hosting door True

'Ict-sector lijkt crisis te boven'

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

Zowel kleine als grote organisaties in het bedrijfleven en bij de overheid investeren weer in ict. De investeringen in software, hardware en ict-dienstverlening nemen weer toe. De bestedingen zijn inmiddels terug op het niveau van 2008. Dat meldt adviesbureau Ernst & Young in zijn nieuwste ICT Barometer. De onderzoekers spraken zeshonderd directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven en de publieke sector.

38 procent van de ondervraagden verwacht dat het ict-budget in 2011 groeit. Toch verwacht nog 19 procent een daling van het budget. De rest voorziet dat de bestedingen aan informatie- en communicatietechnologie in 2011 grofweg gelijkblijft aan die in 2010.

'Als de trend doorzet, zitten we in januari 2011 weer op het hoogtijniveau van 2004-2007', voorspelt onderzoeker Casper Kruijt van Ernst & Young. Volgens hem is de verbeterde trend al zichtbaar sinds eind 2009.

Middelgrote ondernemingen
Sinds september 2010 trekt volgens Kruijt de vraag naar externe ict'ers weer aan. Dat gebeurt vooral in de handel- en industriesectoren en bij bedrijven met tussen de twintig en honderd medewerkers. Ook bij de overheid ziet de onderzoeker de vraag naar ict'ers aantrekken. 'Ondanks of misschien juist dankzij aangekondigde bezuinigingen zien we zelfs in de overheidssector de vraag naar externe ict'ers toenemen', aldus Kruijt.

De vraag naar interne ict'ers is terug op het niveau van 2008, maar toont weinig beweging, behalve bij bedrijven met tussen de twintig en honderd medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3682250). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.