Managed hosting door True

Global Crossing sluit overeenkomst met Lucent

 

Lucent Technologies heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Global Crossing voor de verbetering van de optische transmissie van haar wereldwijde IP-netwerk.

Op basis van de overeenkomst kan Global Crossing enterprise- en carrier-klanten hogere service- en kwaliteitsniveaus bieden via het op MPLS gebaseerde IP-netwerk. Tegelijkertijd profiteert de organisatie van besparingen op de operationele kosten.

Lucent levert Global Crossing de LambdaUnite Multi-Service Switch (MSS) en Navis Optical Management System (OMS), en technische ondersteuning en netwerkonderhoud vanuit Lucent Worldwide Services. De Lucent-oplossing biedt een intelligent optisch transmissieplatform voor de ondersteuning van geconvergeerd spraak-, video- en dataverkeer binnen het wereldwijde MPLS-gebaseerde IP-netwerk van Global Crossing.

‘Netwerkbetrouwbaarheid, interoperabiliteit en beveiliging zijn essentieel om onze klanten betrouwbare diensten zoals IP VPN’s, VoIP en Collaboration te kunnen leveren,’ zegt Dan Enright, vice president operations bij Global Crossing. ‘Met de Lucent-oplossing kunnen we nieuwe diensten introduceren en ons bestaande Gigabit Enternet-aanbod en glasvezeldiensten uitbreiden. Tegelijkertijd vergroten we de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van ons netwerk.’

‘Global Crossing kan met de LambdaUnite MSS snel verscheidene volgende-generatiediensten bieden, die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van hun klanten’, zegt Gerry Cafaro, vice president sales van Lucent Technologies. ‘Onze beheeroplossing voor hoge bandbreedtes biedt klanten van Global Crossing de diensten van de toekomst, terwijl het bedrijf zelf profiteert van significante kostenbesparingen.’

De LambdaUnite MSS is een optisch transportsysteem dat een brug vormt tussen data-intensieve stedelijke netwerken en hoge snelheid optische core-netwerken. Daarmee verbindt het systeem steden, campussen en bedrijfsnetwerken met grootschalige publieke netwerken met een groot bereik. Service providers kunnen met dit systeem hun netwerken naadloos upgraden en snel nieuwe diensten met een sterke toegevoegde waarde, zoals Gigabit Ethernet, introduceren. De geringe omvang en het lage energieverbruik van LambdaUnite MSS zorgen, vergeleken met traditionele systemen, ook voor significante kostenbesparingen. Dit flexibele, single-shelf systeem is onlangs geoptimaliseerd voor kleinere stedelijke toepassingen en ondersteunt in-service upgrades van 160GB tot 320GB, en zelfs tot 640GB. Hierdoor groeit het systeem mee als de netwerkcapaciteit toeneemt.

Met Navis OMS van Lucent kan Global Crossing klanten single-user, geautomatiseerde provisioning, routering en pro-actieve diensten voor optische netwerken bieden. Navis OMS is onderdeel van het softwareportfolio van open, op standaarden gebaseerde netwerk-, service- en IT-beheersystemen van Lucent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/367882). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.