Managed hosting door True

Rekenkamer onderzoekt BVH en vtsPN

 

De Algemene Rekenkamer stemt in met het verzoek van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om onderzoek te doen naar het geplaagde politie-informatiesysteem Basisvoorziening Handhaving (BVH) en de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN). De organisatie verwacht de resultaten van het onderzoek vóór het zomerreces 2011 aan de minister te kunnen aanbieden.

Het onderzoek van de Algemene Rekenkamer richt zich op de kwaliteit van en de besluitvorming rondom de ontwikkeling en invoering van BVH. Ook de bedrijfsvoering van de ondersteunende ict-organisatie van de politie vtsPN wordt in dit onderzoek betrokken. Bovendien krijgt de gebruiksvriendelijkheid van ict-systemen bij de politie aandacht in dit onderzoek.

De Tweede Kamer heeft minister Opstelten op 15 november 2010 verzocht tot dit onderzoek door de rekenkamer. De kamerleden reageerden op een uitgelekt evaluatierapport uit 2008, vlak voor de landelijke invoering van BVH (Basisvoorziening Handhaving). Daaruit blijkt dat de architectuur zwak is door oude technologie en door de grote diversiteit in gekoppelde applicaties. Dat zou een reden zijn voor de vele klachten van gebruikers over toegenomen administratieve rompslomp.

Onderzoeken
De Algemene Rekenkamer gaat een reconstructie maken van de besluitvorming die heeft geleid tot de ontwikkeling en invoering van de BVH. De rekenkamer zal ook de bevindingen uit het bewuste rapport van de Software Improvement Group uit 2008 meenemen in het onderzoek.

Ook gaat de instantie de huidige taken en het functioneren van de ict-dienst van de politie vtsPN in kaart brengen. Dit gebeurt door een inventarisatie te maken van de eventuele risico's en knelpunten die verbonden zijn aan de ict-systemen. Ook wordt aandacht besteed aan de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de ict-systemen voor politiemensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3671709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.