Managed hosting door True

Imtech neemt Zwitserse ict-specialist Penta over

 

Ict-dienstverlener Imtech neemt de Zwitserse ict-specialist Penta (Penta Group Holding) over. Penta is sterk in managed services.

Met de overname zegt Imtech zijn positie op de groeiende Zwitserse ict-markt voor managed services te versterken. Met twintig medewerkers realiseert Penta jaarlijkse opbrengsten van ruim vier miljoen euro. Volgens René van der Bruggen, ceo van Imtech, heeft zijn bedrijf de laatste jaren een sterke positie opgebouwd op de Europese ict-markt en is het actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de UK, Nederland, België en Roemenië. Met de overname van Penta wordt de positie in Zwitserland verder versterkt, aldus Van der Bruggen. 'Penta is een goed geleid bedrijf met een sterke positie in de groeiende markt van managed services. Samenwerking met bestaande ict-activiteiten in Zwitserland zal leiden tot verdere groei van de business.'

Profiel Penta
Penta is in 1998 opgericht en heeft zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een sterke speler op de Zwitserse markt van managed services. Het levert services gericht op het al of niet op afstand beschikbaar stellen van ict-capaciteit op basis van continue (24/7) performance met hoge kwaliteit en schaalbaarheid. Voor tientallen klanten wordt op basis van SLA-overeenkomsten (service level agreements) professionele hosting van de ict-capaciteit verzorgd. Ook levert het bedrijf hieraan gerelateerde ict-diensten, zoals eerste- en tweedelijnsupport (onder andere een professionele helpdesk), remote support (support op afstand) en specifieke ict-diensten. Daarnaast levert het diverse hardware- en softwareproducten. Penta heeft partnerrelaties met partijen als IBM, Microsoft, Citrix, VMWare en HP. De onderneming is gevestigd in St. Gallen, met vestigingen in Zürich en Bern. Penta is vooral actief bij middelgrote bedrijven en in het (semi)publieke domein.

Synergie
In Zwitserland is Imtech via zijn ict-businessunit Fritz und Macziol al een sterke speler. Fritz und Macziol en Penta kennen elkaar goed en werken al jaren intensief met elkaar samen. De overname leidt naast schaalvergroting tot een versterking van het bestaande dienstenportfolio met de competentie managed services, aldus Imtech. Tevens wordt de geografische dekking vergroot, aangezien Penta in andere regio's actief is dan Fritz und Macziol. Tot slot is sprake van een complementair klantenbestand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3668155). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.