Managed hosting door True

Roxit profiteert van nieuwe Wabo-regels

 

Softwareleverancier Roxit heeft in korte tijd een aantal opdrachten binnengesleept als gevolg van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Gemeenten en provincies moeten voortaan werken met een digitaal vergunningsloket en willen één applicatie voor integrale vergunningverlening, toezicht en handhaving. De gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Venlo, Geldrop-Mierlo en de provincies Utrecht en Overijssel kozen recent voor het pakket Squit XO van Roxit.

De invoering van de Wabo vanaf 1 oktober dit jaar betekent een integratie van vijfentwintig vergunningstelsels in één stelsel, zoals kapvergunningen, bouw-, milieu- en omgevingsvergunningen, vrijstellingsprocedures en voorbereidingsprocedures voor een nieuw bestemmingsplan. Burgers en ondernemers kunnen vergunningen digitaal indienen.

De komst van deze wet stelt nieuwe eisen aan de ict-voorzieningen die ondersteunen bij vergunningverlening, toezicht en handhaving. Oudere applicaties kunnen hieraan niet voldoen, met als gevolg een grootschalige vervanging van deze toepassingen onder lokale overheden.

Squit XO
Roxit uit Zwolle (zeventig medewerkers) zegt met het pakket Squit XO een oplossing in huis te hebben die alle bestaande vergunning- en handhavingzaken in één systeem integreert. Daarbij gaat het zowel om klachten, vergunningen, beschikkingen en meldingen, als om controle en handhaving.

De invoering van de Wabo is gepaard gegaan met vertragingen en ict-problemen bij het Landelijk Voorziening Omgevingsloket (LVO), het onderliggende ict-systeem van de rijksoverheid voor de Wabo-processen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3667009). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.