Managed hosting door True

3Com en pc-verkoop stuwen jaarcijfers HP

 

Technologiebedrijf HP profiteert volop van de in april 2010 aangekochte fabrikant van netwerkapparatuur 3Com. De omzet van de divisie Enterprise Storage & Servers, waarin 3Com is ondergebracht, groeide het afgesloten gebroken boekjaar 2010 met meer dan 21 procent. Ook het bedrijfsonderdeel dat desktop- en notebook-pc's levert, zag een flinke omzetstijging (15,4 procent). Bedrijfsbreed boekte HP 8,8 miljard dollar nettowinst bij een omzet van 126 miljard.

De nettowinst van HP groeide in het afgesloten gebroken boekjaar 2010  met 14 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet nam toe met 10 procent. Dat blijkt uit het verslag over  het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 oktober 2010.

HP nam leverancier van netwerkapparatuur 3Com begin 2010 voor 2,7 miljard dollar over. Samen met HP's eigen netwerktak Procurve werden de activiteiten van 3Com in april 2010 ondergebracht in de nieuwe tak HP Networking. Die vormt op zijn beurt weer onderdeel van de divisie Enterprise Storage & Servers, die wordt geleid door de Amerikaan David Donatelli. In Nederland staat HP Networking sinds september onder leiding van Attila van Dam.

Services
Ook de andere bedrijfsonderdelen van HP zagen in boekjaar 2010 hun omzet toenemen. HP Enterprise Business groeide met 6,6 procent, Imaging & Printing met 7,3 procent en de relatief kleine divisie Financial Services met 14 procent. Vooral 'Enterprise Storage & Servers' scoorde goed met een omzetgroei van 25 procent. Dat wijst erop dat bedrijven weer durven (moeten?) uitgeven. De divisie HP Services, waarbinnen de activiteiten van het in 2008 aangekochte dienstenbedrijf EDS zijn ondergebracht, groeide slechts 0,7 procent. Van deze bedrijfsonderdelen meldt HP niets over de winstgevendheid.

In 2010 gaf het technologieconcern bijna tweemaal zo veel uit aan herstructureringen als in 2009. Het gaat om ruim 1,1 miljard dollar, terwijl dat een jaar geleden nog 640 miljoen betrof. Dat is voornamelijk te wijten aan het besluit om zijn datacenters te automatiseren, waardoor wereldwijd negenduizend banen verdwenen. Deze reorganisatie werd halverwege 2009 aangekondigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3665932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.