Managed hosting door True

Cap Gemini ziet verlies fors groeien

 

De eerste zes maanden van 2004 sluit Cap Gemini af met een nagenoeg gelijkblijvende winst en een forse groei van het verlies. Het management ziet echter geen donkere wolken, want de orderportefeuille is goed gevuld.

Op het eerste gezicht pakt Cap Gemini uit met weinig fraaie cijfers. De omzet daalde van 3 miljard euro in de eerste helft van 2003 naar 2,97 miljard dit jaar. De ebitda-winst van 81 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar is nu een verlies van 20 miljoen. Na belastingen, afschrijvingen enzovoort is het verlies van 90 miljoen euro naar 135 miljoen euro opgelopen.
 
Toch is Cap Gemini niet al te zeer verontrust. Ten eerste is de omzet al gestegen in vergelijking met de tweede helft van 2003. Ten tweede heeft het bedrijf een behoorlijke dosis projecten in de bestelfase (in totaal voor 12,6 miljard euro, meer dan het dubbele van vorig jaar), wat doet hopen dat de stijgende omzetlijn aanhoudt. Bovendien is een groot deel van de stijging in het nettoverlies toe te schrijven aan de kosten die gepaard gingen met de naamsverandering van de onderneming.
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/366476). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.