Managed hosting door True

Dell draait goed Q3, onder andere met storage

 

Dell heeft zijn winst in het derde kwartaal van zijn fiscale boekjaar 2011 met 140 procent zien toenemen. Vooral het storage-portofolio van Dell EqualLogic was in trek.

De omzet in het derde kwartaal bedroeg 15,4 miljard dollar van zijn fiscale boekjaar 2011. Dat is 19 procent meer dan de 12,9 miljard dollar in het derde kwartaal van boekjaar 2010. De nettowinst nam toe tot 822 miljoen dollar. Dat is 140 procent meer dan de 377 miljoen winst in het derde kwartaal van het boekjaar 2010.

De server en networking business haalde een omzetgroei van 20 procent naar 1,8 miljard dollar. De storage-omzet steeg met zeven procent naar 543 miljoen dollar. De aparte Dell EqualLogic storage business groeide met 66 procent naar 800 miljoen dollar. De omzet uit software en peripherals steeg met 8 procent naar 2,6 miljard dollar. De omzet uit mobility producten groeide met 16 procent naar 4,9 miljoen dollar. De desktop pc business groeide met 21 procent naar 3,6 miljard dollar. De omzet uit services steeg met 55 procent naar 1,9 miljard dollar.

De omzet uit de Dell enterprise steeg met 27 procent naar 4,3 miljard dollar, zowel dankzij directe als indirect verkoop. De omzet uit overheidsklanten, vooral in Noord-Amerika, steeg met 20 procent naar 4,4 miljard dollar. De omzet uit het smb steeg met 24 procent naar 3,7 miljard dollar, mede dankzij het directe salesmodel. De omzet uit de consumentenmarkt steeg met 4 procent naar 3 miljard dollar.

De leverancier zegt verder te investeren in zijn storage business. Het heeft al Exanet, dat technologie heeft voor CIFS en NFS storage, en Ocarina overgenomen.

Dell wilde niet veel kwijt over het verlies van de strijd om 3Par, dat naar HP ging. Volgens Dell blijft de inmiddels tienjarige partnership met Dell voortbestaan, al zijn er wel scheuren in de alliantie te bespeuren. De overname van Isilon door EMC heeft daar geen invloed op, aldus Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3663112). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.