Managed hosting door True

Nobel wint beheercontract bij EBN

 

EBN (Energie Beheer Nederland) heeft het technisch beheer van zijn ict-infrastructuur de komende drie jaar uitbesteed aan Nobel uit Naarden. Nu nog voert Valide dit uit. EBN heeft Nobel geselecteerd na een aanbesteding waaraan tien partijen meededen. De contractwaarde bedraagt zeshonderdduizend euro. EBN participeert namens de Nederlandse Staat in opsporing en winningdeelnemingen voor olie en gas in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht, telt 85 medewerkers en heeft een omzet van zes miljard euro.

Ict-manager Jean Hoen van EBN vertelt dat zijn afdeling van vier man de regie voert over het beheer en de uitvoering van nieuwe ict-ontwikkelingen. Applicatieondersteuning voor met name specifieke software voor de olie- en gasindustrie wordt uitgevoerd door diverse partners op basis van service level agreements. Het contract voor infrastructuurbeheer (conform ITIL) dat sinds 2006 door Valide uitgevoerd wordt, is nu Europees aanbesteed en gegund aan Nobel. Er gaat geen personeel over naar Nobel.

EBN
EBN participeert namens de Nederlandse Staat in opsporing en winningdeelnemingen voor olie en gas in Nederland. EBN is een BV met de Staat als enige aandeelhouder en was van oudsher een onderdeel van DSM. Begin 2006 is EBN verzelfstandigd en het opereert sinds die tijd vanuit een kantoor in Utrecht met een eigen ict-infrastructuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3661008). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.