Managed hosting door True

Dimension Data boekt goede resultaten in 2010

 

It-dienstenleverancier Dimension Data Holdings maakt de resultaten van het boekjaar 2010 bekend, dat eindigde op 30 september 2010. Het bedrijf kijkt terug op goede resultaten.

De omzet steeg met 19,4 procent ten opzichte van 2009 naar 4,74 miljard dollar. Deze resultaten werden ondersteund door de waardering van de gemiddelde wisselkoersen in 2010 van de belangrijkste handelsvaluta van het bedrijf (met name de Zuid-Afrikaanse rand en de Australische dollar) ten opzichte van de Amerikaanse dollar. In constante valuta groeide de omzet van de groep met 9,9 procent. De operationele marge groeide licht met 5,0 procent (2009: 4,9 procent). De operationele winst kwam uit op 237,8 miljoen dollar, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2009.

De omzet in Europa steeg met acht procent. Een prima prestatie, gegeven de moeilijke macro-economische omstandigheden in de regio. De operationele winst steeg naar 34,2 miljoen dollar (2009: 29,5 miljoen dollar) bij een operationele marge van 3,3 procent (2009: 3,1 procent). In Europa boekten met name Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux sterke resultaten. Brett Dawson, ceo van Dimension Data Holdings: 'We richten ons op de belangrijkste technologische groeisectoren, waaronder het netwerk, unified communications en samenwerking en virtualisatie.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3660859). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.