Managed hosting door True

Intel steekt tien miljoen in Amsterdams Layar

 

De Amsterdamse technologiestart-up Layar ontvangt tien miljoen euro van Intel Capital, het investeringsvehikel van chipfabrikant Intel. Layar ontwikkelt producten op het gebied van augmented reality. Daarmee worden visuele informatielagen getoond bovenop camerabeelden van mobiele telefoons. Tijdens de nieuwe investeringsronde stelt Intel Capital in totaal 77 miljoen dollar beschikbaar voor bedrijven in elf landen.

'De laatste achttien maanden zijn geweldig voor ons geweest', vertelt directeur Raimo van der Klein in een reactie op de miljoeneninvestering door Intel. 'Dat we de mogelijkheid krijgen om mensen waar ook ter wereld augmented reality te bieden, is een droom die is uitgekomen.' Zijn doel is om met de technologie handige toepassingen voor elke smartphone te bouwen.

Content
De komende tijd staat volgens Van der Klein dan ook in het teken van content. Het bedrijf kijkt welke ideeën interessant zijn voor Layar-gebruikers en hoe er vervolgens voldoende gegadigden voor kunnen worden gevonden. Het geld wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling van het platform en voor het stimuleren van de ontwikkeling van relevante content.

Volgens Intel Capital is Layar het grootste platform voor augmented reality voor mobiele apparaten. 'Het bedrijf werkt met duizenden ontwikkelaars die bijna 1500 layars hebben ontwikkeld waarmee nieuwe informatie en digitale content voor de gebruikers beschikbaar is', aldus de investeerder. Layar is beschikbaar op 'tientallen miljoenen' smartphones.

Samen met Layar ontwikkelde dienstverlener Logica in het voorjaar van 2010 vier layars waarmee toeristen in Gelderland en Overijssel met hun telefoon digitaal informatie over toeristische attracties kunnen opzoeken. Dat gebeurde in opdracht van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3660256). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.