Managed hosting door True

Atos en Topicus mijden aanbesteding GGZ-EPD

 

Ict-leveranciers Atos Origin en Topicus stappen uit de aanbesteding voor een GGZ-EPD. Ze denken dat ze zonder de aanbestedingsregels beter in staat zijn om een elektronisch patiëntendossier (epd) te ontwikkelen. De aanbesteding van het informatiesysteem voor GGZ-instellingen verloopt sowieso moeizaam. Eerder stelde de Vereniging EPD GGZ de gunning van de raamcontracten uit omdat geen van de negen inschrijvingen voldeed aan de minimale functionele eisen.

Atos Origin en Topicus maakten op 8 november 2010 bekend om los van de aanbesteding een epd voor GGZ te ontwikkelen. De bedrijven vinden dat bij de aanbestedingsprocedure te weinig mogelijkheden biedt voor intensieve interactie met GGZ-instellingen. Een woordvoerder van Atos meldt: 'In de aanbestedingsprocedure is onvoldoende ruimte voor het door ons noodzakelijk geachte overleg. Dat is voor ons als nieuwkomers de belangrijkste reden om uit de aanbesteding te stappen.'

In januari 2011 toetst de Vereniging EPD GGZ de epd-functionaliteiten van de zeven overgebleven inschrijvers. Halverwege 2011 moeten de definitieve leveranciers gekozen worden.

Raamcontract
De vereniging EPD GGZ wil bij de aanbesteding ict-partijen en leveranciers, in het bijzonder kleinere bedrijven, die nog niet gespecialiseerd zijn in zorgautomatisering de kans bieden om in te schrijven. De vereniging die zestig procent van de GGZ-instellingen in Nederland vertegenwoordigt, besloot tot aanbesteding via een raamcontract. Voor de transparantie werd gekozen om aan te besteden volgens Europese richtlijnen.

Offerte
De bedrijven die in mei 2010 een offerte indienden zijn Accenture, Alert Life Sciences Computing, Atos Consulting, Chipsoft, CSC, IGN Automatisering, Impulse Info Systems, Mc Kesson, Nedercare, PinkRoccade HealthCare, Regas en Qurius. Het is niet bekend welke negen leveranciers een proefversie indienden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3657493). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.