Managed hosting door True

Voormalige ict-tak Siemens krijgt ook bonus

 

De medewerkers van Siemens IT Solutions & Services (SIS), voorheen onderdeel van Siemens, delen mee in de bonus van 310 miljoen euro die door het voormalige moederbedrijf wordt uitgekeerd. Siemens heeft een gebroken boekjaar; het bedrijf sloot de boeken op 1 oktober 2010. Doordat SIS voor die datum nog deel uitmaakte van het Siemens-concern kan SIS-personeel ook een extraatje verwachten.

Siemens maakte onlangs bekend dat het zijn personeel wil belonen voor hun inzet tijdens de economische crisis door alle 400.000 werknemers te belonen met een bonus. In totaal gaat het om 320 miljoen euro, wat dus neerkomt op 775 euro per persoon. ‘Dit bedrag is echter geen garantie', zegt voorlichter Cees den Bakker. ‘De verdeling vindt plaats op basis van de totale loonsom en het aantal medewerkers per land of regio. De bonus in Europa kan hierdoor oplopen tot duizend euro.'

Siemens IT Solutions & Services
Bij het zelfstandig geworden bedrijfsonderdeel Siemens IT Solutions & Services (SIS) werken momenteel ruim 30.000 mensen wereldwijd. Ook zij krijgen dus allemaal een extraatje. Eerder dit jaar, toen de tak nog onderdeel was van het Siemens-concern, werden 4200 van de 35.000 mensen ontslagen. In Nederland was het aantal ontslagen mensen verwaarloosbaar. SIS zet naar verwachting 4,1 miljard euro om in het boekjaar 2010.

Google beloont ook

Siemens is niet het enige bedrijf dat zijn medewerkers beloont. Ook Google meent het eind van de crisis in zicht te hebben en keert zijn personeel wereldwijd eenmalig duizend dollar per persoon uit. Daarnaast wil Google zijn personeel graag binden, nadat het bedrijf veel personeel zag vertrekken naar concurrenten. Google geeft het personeel daarom 10 procent loonsverhoging. Dat houdt een jaarlijkse extra kostenpost van 1 miljard dollar in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3644146). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.