Managed hosting door True

Ordina is dip nog niet te boven

 

Ict-dienstenbedrijf Ordina worstelt nog steeds met de gevolgen van de slechte economische situatie in Nederland. In het derde kwartaal van 2010 daalde de omzet met 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat is deels te wijten aan de verkoop van de detacheringstak Integer in augustus 2010. De brutowinst bleef steken op 2,6 miljoen euro. Dat is 54 procent minder dan vorig jaar. De overheidsmarkt blijft achter, terwijl uit de financiële sector meer omzet komt.

De omzetdaling in de overheidsmarkt bedroeg 5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010, schrijft Ordina in zijn derdekwartaalverslag. 'De activiteiten in de overheidsmarkt worden nog steeds negatief beïnvloed door de blijvende en langdurige onduidelijkheid met betrekking tot de formatie van een nieuw kabinet.' De dienstverlener beweert wel veel pilotprojecten bij de overheid te hebben binnengehaald.

In de financiële sector wist Ordina 10 procent meer omzet te behalen. Bedrijfsbreed haalt het dienstenbedrijf bovendien meer omzet uit langlopende contracten en uit opdrachten die in het buitenland worden uitgevoerd. Deze trend is al langere tijd zichtbaar. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 nam de omzet toe. Ook per dag werd meer omzet gedraaid.


Personeel
Tussen eind 2009 en begin oktober 2010 nam het personeelsbestand van Ordina af van 3775 naar 3575. Dat is grotendeel toe te schrijven aan de verkoop van het bedrijfsonderdeel Integer, waar ongeveer 185 mensen werken. In oktober stootte Ordina ook managersopleider Ormit af, maar het personeel en de activiteiten daarvan zijn nog wel meegenomen in bovenstaande kwartaalcijfers.

Over de eerste helft van 2010 leed Ordina een verlies van 9,1 miljoen euro. Over het volledige jaar 2010 verwacht het bedrijf een winst van ongeveer zestien miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3640445). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.