Managed hosting door True

'Ict-sector herstelt het traagst in Europa'

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

De regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) herstelt het traagst van de eerder gedaalde investeringen in ict. Dat stelt onderzoeksbureau Gartner. In West-Europa lopen de bestedingen met een daling van 3,3 procent het hardste terug. Het analistenbureau verwacht dat de bedrijfsinvesteringen in ict in 2011 weer zullen groeien.

De onderzoekers verwachten dat de totale bestedingen aan ict eind 2011 zullen uitkomen op 795,2 miljard dollar. Dat is een groei van 1,3 procent ten opzichte van 2010.

In 2010 komen de bedrijfsinvesteringen in ict volgens Gartner uit op 784,8 miljard dollar. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2009. Daarmee is de EMEA-regio volgens de analisten de enige regio die zowel in 2009 als 2010 een daling van de ict-bestedingen doormaakte.

Hardware groeit
Volgens de analisten is hardware het enige onderdeel van de ict-bestedingen dat in 2010 groeit. De onderzoekers verwachten dat de uitgaven aan hardware uitkomen op 79,4 miljard dollar, een toename van 4,6 procent ten opzichte van 2009. Volgens de onderzoekers stijgt vooral de vraag naar opslagapparatuur.

De analisten verwachten dat de vraag naar ict-diensten het traagst herstelt en in 2010 uitkomst op 234 miljard dollar. Dat is een afname van 5,6 procent ten opzichte van 2009.

Ze verwachten bovendien dat vanaf 2012 de uitgaven aan software de bestedingen aan hardware overtreffen. Die trend zou zich doorzetten door een vervangingsronde van bedrijfssoftware.

Onderwijs en transport
Volgens de onderzoekers zijn de transport- en onderwijssector de enige sectoren waar in 2011 de ict-bestedingen blijven dalen. Ze schrijven dat onderwijsinstellingen de komende jaren in het kader van bezuinigingen op lange termijn fors schrappen in de ict-kosten om niet te hoeven snijden in het personeelsbestand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3630050). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.