Managed hosting door True

Softwareleveranciers ondersteunen AMD64-technologie

 

AMD krijgt softwareondersteuning van Novell, Red Hat en Sun Microsystems voor zijn AMD64 multi-core-technologie. AMD kondigt tevens aan dat zij ISV's (Independent Software Vendors) adviseren om licenties per socket uit te geven voor hun softwareapplicaties.

De aankondiging volgt na een recente demonstratie van de eerste x86-gebaseerde dual-core processor in AMD's fabriek in Austin (VS). Hierbij werd een HP ProLiant DL585 server getoond met vier x86 dual-core AMD Opteron-processoren. De aankomende dual-core AMD64-processoren zijn compatible met de huidige versies van Linux, Solaris en Windows en tevens met bestaande x86- en AMD64-gebaseerde applicaties, zonder enige softwareaanpassingen.

‘AMD blijft innoveren binnen de industriestandaarden en legt hiermee de keuzemogelijkheid in handen van de klant,’ zegt Marty Seyer, corporate vice president en general manager, Microprocessor Business Unit van de AMD Computation Products Group. ‘Net zoals de AMD64-innovatie de meest eenvoudige weg naar 64-bit computing biedt, is de multi-core-technologie erop gericht de impact voor onze hard- en software partners tot een minimum te beperken. Onze aanpak zorgt ervoor dat de honderden softwareleveranciers waar AMD64 mee te maken heeft, kunnen profiteren van de voordelen van dual-core zonder extra code te schrijven.’

Op basis van feedback van klanten en partners, adviseert AMD softwareontwikkelaars om hun software per socket te licenseren en taken in te plannen per beschikbare core. Deze aanbeveling is gebaseerd op het software licentie-model dat wordt gebruikt voor simultaneous multi-threaded (SMT) processoren en maakt het mogelijk om bestaande x86-software te gebruiken bij dual-core processoren zonder enige aanpassing. AMD verwacht de dual-core AMD Opteron-processoren medio 2005 te introduceren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/362673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.