Managed hosting door True

HP haalt Inter Access-directeur binnen

 

Michiel van Vlimmeren, operationeel directeur bij Inter Access, stapt over naar HP. Van Vlimmeren, die 13 jaar voor Inter Acces werkte, ziet de overstap als een nieuwe stap in zijn carrière. Bestuursvoorzitter Hans den Hartog betreurt het vertrek van Van Vlimmeren, maar benadrukt dat het niets te maken heeft met de herstructurering bij de automatiseerder in Hilversum.

Volgens Van Vlimmeren is de herstructurering die bij Inter Access eind 2008 werd ingezet afgerond en is het bedrijf klaar voor een nieuwe groeifase. ‘Dit moment vormde voor mij aanleiding na te denken wat de volgende stap zou worden in mijn loopbaan. Ik heb 12,5 jaar bij Inter Access gewerkt en kreeg de gelegenheid om naar een internationaal bedrijf als HP over te stappen. Door daar te gaan werken kan ik nieuwe ervaringen opdoen.'

Hans den Hartog, de in september 2010 aantrad als bestuursvoorzitter en Michel de Meijer opvolgde, zegt het vertrek van de operationeel directeur te betreuren, maar begrijpt de overstap goed.

Geen duiventil

Van Vlimmeren is de vierde directeur die dit jaar bij Inter Access vertrekt, na De Meijer, Han Dieperink (chief technology officer) en Cees van der Luijt (financieel directeur). Het vertrek van Van Vlimmeren schetst het beeld van Inter Access als duiventil. Den Hartog benadrukt echter dat dit niets te maken heeft met de recente ontwikkelingen. ‘De timing komt beroerd uit, maar er kwam een mooie carrièrekans voorbij en die heeft Michiel gegrepen.' Den Hartog weet nog niet of er een opvolger komt voor Van Vlimmeren of dat zijn functie op een andere manier wordt ingevuld.

Ontwikkelingen
Bij Inter Access greep investeerder Rabobank Participaties begin 2010 de macht ten koste van oprichter en toenmalig eigenaar Gerard Willemse. Die probeert via juridische procedures zijn zeggenschap over het bedrijf terug te krijgen.

Daarnaast is de ict-dienstverlener sinds eind 2008 bezig met het uitrollen van de strategie om meer focus in het bedrijf aan te brengen. Als gevolg hiervan is dit jaar een aantal activiteiten afgestoten, zoals de IBM iSeries- en zSeries-diensten en de Prodin- en SAP-onderdelen. Het Microsoft-licentiebeheer is uitbesteed aan Comsoft.

Afgelopen juni verstrekte Rapar een aanvullende achtergestelde lening van 2,5 miljoen euro aan Inter Access. De financiële situatie bij het bedrijf is nog steeds zorgelijk. De automatiseerder noteerde in 2009 een verlies van 1,3 miljoen euro op een omzet van 121,5 miljoen euro. In 2008 lag de omzet (129,4 miljoen euro) hoger, maar leed het een veel groter verlies (16,2 miljoen euro).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3622538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.