Managed hosting door True

Forrester niet onder indruk van Windows 7-penetratie

 

Onderzoeksbureau Forrester is niet bepaald onder de indruk van de adoptie van Windows 7 door westerse bedrijven. 'Underwhelming' is het woord dat de onderzoekers gebruiken. Maar, goed nieuws voor Microsoft, de toekomst oogt wel rooskleurig voor het besturingssysteem. Dit meldt het Belgische Data News.

Forrester heeft berekend dat Windows 7 nu op 10 procent van alle bedrijfs-pc's in Europa en Noord-Amerika draait. Voorlopig bedraagt de groei zo slechts 1 procent ten opzichte van vorig jaar. Windows XP blijkt nog steeds op 75 procent van alle bedrijfs-pc's te draaien. Die interpretatie verschilt veel van de adoptiecijfers van Microsoft zelf.

Waar Microsoft en Forrester het wel over eens zijn, is dat er een enorme migratiegolf naar Windows 7 aan komt. Forrester geeft daarvoor drie belangrijke verklaringen: verouderde infrastructuren moeten toch vervangen worden, de ondersteuning voor Windows XP nadert z'n eind en bedrijven zien almaar meer aantrekkelijke businessargumentaties om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem.

Uit eigen onderzoek bij ruim 2300 it-verantwoordelijken concludeert Forrester dat maar liefst 90 procent van de bedrijven plant om te migreren naar Windows 7. 46 procent van de bedrijven doet dat al in de komende 12 maanden, de rest op iets langere termijn. Slechts 1 procent overweegt alternatieven, zoals Windows 8, Linux of Mac.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3621829). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.