Managed hosting door True

Motorola rolt WiFi uit op strand Scheveningen

 

Motorola heeft op initiatief van plaatselijke ondernemers een WiFi-netwerk uitgerold op het strand van Scheveningen. Het draadloze netwerk is beschikbaar op de vier kilometer kustlijn die het strand bestrijkt en op de pier. Naast snel internet moet het netwerk aanvullende diensten bieden, zoals toeristische informatie en waarschuwingen over de zee en vermiste kinderen. De dienst, die nu nog gratis beschikbaar is, krijgt vanaf de start van het zomerseizoen 2011 een betaalde variant.

Motorola leverde hardware en advies over de opzet van het netwerk. De draadloze infrastructuur is gebaseerd op point-to-multipoint (PMP) netwerktoegang en het IAP 4300 outdoor mesh access point (AP). Via die apparatuur moeten gebruikers via laptops, pda's en smartphones contact leggen met het netwerk.

Het netwerk heeft op dit moment een piekbelasting van ongeveer vierhonderd gebruikers en een snelheid van 5 mbps, zegt Michiel Nilsson, die namens het bedrijf WiFives het netwerk beheert. Tot nu toe is die piek nog niet behaald, maar Nilsson zegt op termijn te kunnen uitbreiden.

Initiator achter het project is voorzitter van de vereniging van strandtentexploitanten, Heino Walbroek. Hij wil op termijn ook een WiFi-netwerk opleveren op de Grote Markt en Het Plein in Den Haag.


Beveiligde verbinding via portal
Het netwerk is beveiligd via Motorola's RFS 6000 wireless lan-controllers en AP 7131 access points. Om de veiligheid te vergroten, krijgen bezoekers toegang tot het netwerk via een webportal. De dienst is nu nog gratis. In de toekomst wordt gratis gebruik beperkt tot een bepaalde tijdsduur. Daarna moet worden betaald.

De dienst kan een uitkomst zijn voor zakelijke gebruikers of toeristen die voor het gebruik van internet op het mobieltje geen gebruik willen maken van de vaak hoge roamingtarieven van andere providers.

Er zijn ook plannen voor een virtueel hekwerk van draadloze videocamera's, dat de reddingsbrigade kan waarschuwen voor zwemmers die zich buiten de veilige zones begeven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3619574). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.