Managed hosting door True

Leeuwarden vervangt ADP door Centric

 

De gemeente Leeuwarden vervangt zijn huidige personeelsinformatie- en salarissysteem Pion van ADP door een oplossing van Centric. De automatiseerder is gekozen boven drie andere aanbieders. De Friese gemeente zocht een nieuw integraal systeem waarmee meer taken digitaal kunnen worden afgehandeld.

Het nieuwe geïntegreerde systeem van Centric moet werkprocessen kunnen integreren en de invoer en verwerking van gegevens op een eenduidige manier mogelijk maken. Ook behoort het systeem te beschikken over zelfservice-functionaliteit. Leeuwarden wil door de digitalisering van een aantal processen de papierstroom reduceren. De invoering van de Centric-oplossing moet ook leiden tot het vervangen van een aantal subadministraties en applicaties.

Leeuwarden kiest voor een gefaseerde aanpak. Halverwege december moet Centric de nieuwe salarisverwerking opleveren. Het deel dat met de personeelsinformatievoorziening te maken heeft, zal in overleg en na interne goedkeuring in 2011 worden ingevoerd. Het gaat daarbij om de functionaliteiten EMS/ MMS, managementinformatie en workflowmanagement. ESS is een kreet voor 'employee self service' en MSS staat voor 'management self service'.


Samenwerking
Bij de gemeente Leeuwarden gaat het maandelijks om het versturen van zo'n 1200 salarisstroken. Daarnaast wordt ook de salarisadministratie van medewerkers van de gemeente Boarnsterhim uitgevoerd (227 salarisstroken). De provinciehoofdstad streeft ernaar in de toekomst meer samenwerkingsverbanden aan te gaan en ook de personeelsadministratie en salarisadministratie van andere Friese gemeenten te gaan uitvoeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3619486). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.