Managed hosting door True

Copaco belazerd door Nix Beheer

 

Failliet

Nix Beheer, handelend onder de naam Nix Beheer Telecom & Computer Services, is door de rechtbank in Amsterdam op 21 september failliet verklaard. Dit gebeurde op verzoek van distributeur Copaco.

In een pdf-document van de curator staat te lezen dat Nix Beheer op verzoek van Copaco Nederland failliet is verklaard. Uit de stukken blijkt dat Nix Beheer veel bestellingen plaatste, zoals pc's, zonder daarvoor te betalen. Dat werd gedaan via een stroman. Er zijn zes schuldeisers, die ruim 85.000 euro eisen. Copaco meldt dat de waakzaamheid is verhoogd.

Volgens kenners in de markt zijn er in Nederland een aantal partijen actief die een bedrijfsnaam gebruiken die in het verleden goed bekend stond. Als deze naam in handen komt van andere mensen, kunnen zij hiermee leveranciers en distributeurs proberen te belazeren door in te kopen, maar niet te betalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3618125). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

ging er geen belletje rinkelen bij de naam "NIX" ?

Wat mij ook opvalt is... hoe krijg je als nieuw bedrijf gelijk voor 85.000 euro aan goederen terwijl een klant die al jaren zaken heeft gedaan met McDos /Copaco die helemaal niet kan.
De waakzaamheid verhogen kun je doen... maar je moet nieuwe klanten niet gelijk op crediet laten kopen voor dergelijke bedragen

Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.