Managed hosting door True

Erasmus kiest Winvision als it-partner

 

Ict-dienstverlener Winvision gaat voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) de eerste fase uitvoeren van het project @wEURk. Deze eerste fase is de voorbereiding van de implementatie van de universiteitsbrede ict-werkplek en zal naar verwachting tegen de zomer van 2011 zijn afgerond.

Project @wEURk is gericht op de realisatie van een nieuwe, universiteitsbrede ict-werkplek die studenten en medewerkers in staat stelt om vanaf iedere locatie, op ieder gewenst moment en vanaf ieder systeem of platform gebruik te maken van de it-services die de universiteit biedt. De eerste fase is

Binnen de verschillende faculteiten en onderdelen van de universiteit zijn uiteenlopende it-systemen en -omgevingen in gebruik. Daarnaast heeft de universiteit te maken met een grote diversiteit aan systemen en platforms die worden gebruikt door studenten en medewerkers. Met het project @wEURk wil de EUR alle studenten en medewerkers binnen alle faculteiten - ongeacht de systemen en platforms die zij gebruiken - op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie toegang geven tot de verschillende it-services die de universiteit biedt. Voor de eerste fase van project @wEURk was de universiteit op zoek naar een it-partner die niet alleen beschikt over de vereiste technische en projectmanagementexpertise, maar ook kennis heeft van de processen die binnen een onderwijsinstelling als de EUR spelen en in staat is op strategisch niveau te adviseren. Winvision bleek volledig aan deze eisen te voldoen.

De eerste fase van project @wEURk, die rond de zomer 2011 zal zijn afgerond, is de volledige voorbereiding van de implementatie van de universiteitsbrede ict-werkplek. Tijdens deze fase zullen onder meer een architectuurontwerp, een migratieplan en een detailontwerp worden ontwikkeld. In een proof of concept zal het bescheven ontwerp en de gekozen technische oplossingen worden getoetst.

"Een van de belangrijkste aspecten van dit project is de nauwe samenwerking tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam en Winvision. Zowel in de stuurgroep als in de verschillende werkgroepen voor project @wEURk zitten vertegenwoordigers van zowel de EUR als Winvision die ieder verschillende rollen binnen het project vervullen. We zijn is ervan overtuigd dat juist deze nauwe samenwerking de sleutel vormt tot het succes van dit project", aldus Jeroen Vermeulen, directeur onderwijs bij Winvision.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3614662). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.