Managed hosting door True

Newconomy en Citee definitief samengevoegd

 

De directies van Citee B.V. en Newconomy N.V. delen mee dat definitief overeenstemming is bereikt over de samenvoeging van beide ondernemingen.

Newconomy neemt daartoe met ingang van 1 oktober 2002 alle aandelen Citee over tegen betaling van 25.300.000 nieuw uit te geven aandelen Newconomy en EUR 9 miljoen in contanten. Verwacht wordt dat de transactie over 2003 een positieve bijdrage zal leveren aan het resultaat van Newconomy. Over het derde kwartaal van 2002 heeft Newconomy een negatief resultaat behaald van EUR 0,3 miljoen ten opzichte van EUR 2,5 miljoen negatief over het derde kwartaal van 2001. De eerder uitgesproken verwachting dat Newconomy over het jaar 2003 behoudens onvoorziene omstandigheden een nettowinst zal realiseren blijft gehandhaafd.   Het resultaat over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt EUR 1,2 miljoen negatief ten opzichte van EUR 25,4 miljoen negatief over de vergelijkbare periode vorig jaar. Ook over het vierde kwartaal wordt nog een beperkt verlies verwacht. Door de winstgevende verkoop van een optie op eigen aandelen in het tweede kwartaal van dit jaar blijft de toevoeging aan de overige reserves en de kasstroom tot en met september positief met EUR 0,46 miljoen. Het eigen vermogen per 30 september bedraagt ruim EUR 10 miljoen ten opzichte van EUR 5,1 miljoen vorig jaar.   De activiteiten van Citee vormen de kern van de nieuwe onderneming. Belangrijke thema’s zijn outsourcing van beheer en ondersteuning, ICT infrastructuurmigraties, E business en E-learning. Citee zal ook als merknaam gevoerd blijven. Guus Budel en Peter Kastelein zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Newconomy N.V. naast de huidige bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.   w.vandijk@channelweb.nl  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3600). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.