Managed hosting door True

RackSpace en Nasa geven eerste cloudcode vrij

 

Hosting provider Rackspace en ruimtevaartorganisatie Nasa geven de eerste gezamenlijke code vrij achter hun serverhosting en online opslagdiensten. Meer dan 25 bedrijven, waaronder Citrix, AMD en Dell, ondersteunen het open source cloudplatform OpenStack.

De nu vrijgegeven 'Austin-code', is de eerste code sinds de aankondiging van OpenStack in juli 2010, waarin de cloudaanstuurcode van ruimtevaartorganisatie Nasa (Nova) en Rackspace (Ozone) zijn samengevoegd. 

Het open source cloudalternatief, een samenwerking tussen Nasa en Rackspace, zorgt ervoor dat 'service providers het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden met eigen cloud stacks', zegt algemeen directeur Jim Curry van OpenStack. 'Daarnaast hebben cloudconsumenten de vrijheid applicaties tussen clouds te verplaatsen, bijvoorbeeld naar een private cloud van een onderneming, of te wisselen van service provider.'

OpenStack bevat twee cloudinfrastructuuronderdelen. OpenStack Compute is software voor het automatisch aanmaken en beheren van grote groepen virtuele servers. Deze engine is gebaseerd op Rackspace Cloud Servers-technologie en cloudtechnologie van Nasa: Nebula. Dat is een verzameling clouddiensten voor wetenschappers en onderzoekers van de ruimtevaartorganisatie. Het gaat zowel om reken-, netwerk- als dataopslagdiensten. OpenStack Storage is software voor het aanmaken van schaalbare opslagbronnen op basis van serverclusters.

OpenStack Storage is volgens 'community manager' Stephen Spector 'klaar voor productie', terwijl de eerste uitgave van Compute 'vooral bedoeld is voor tests en beperkte uitrollen', zo meldt hij op het weblog van OpenStack.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3593828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.