Managed hosting door True

'Werknemer krijgt meer expertise door crisis'

 

Hoewel de economische crisis voor de meeste werknemers een blok aan het been is, zijn er ook personeelsleden die zich ontwikkelen tijdens de recessie. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Blauw Research. Werknemers zouden vooral expertise opbouwen en meer verantwoordelijkheid krijgen.

Vooral werknemers onder de dertig zouden een positieve draai weten te geven aan het slechte economisch tij. Mannen blijken iets betere 'recessiegroeiers' dan vrouwen.


Behoorlijk ambitieus
De analisten waarschuwen werkgevers: het is in hun belang om bijtijds te signaleren wanneer de personeelsleden toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière. 'Recessiegroeiers zijn mogelijk de eerste die een organisatie verlaten als ze er niet binnen afzienbare tijd in slagen de doorgemaakte groei te verzilveren', aldus de onderzoekers die de recessiegroeier omschrijven als 'behoorlijk ambitieus'. Zij zouden vaker gericht zijn op promotie dan personeelsleden die geen snellere groei hebben doorgemaakt.

De trend is vooral zichtbaar in het bedrijfsleven, omdat non-profitorganisaties en overheidsinstanties minder last hebben van de economische crisis.

De analisten van Blauw Research ondervroegen 810 werknemers in loondienst. Ze deden dat in opdracht van uitzendbureau Randstad.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3591851). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.