Managed hosting door True

TPI ontkent interesse van Deloitte

 

De Amerikaanse outsourcingsspecialist TPI zegt niets te weten van overnamegesprekken met adviesbureau Deloitte Touche Tohmatsu. Het bedrijf ontkent dat Deloitte de boeken onderzoekt. In een reactie laat Deloitte weten een aanstaande overname van TPI te bevestigen, noch ontkennen. Al langer circuleren geruchten dat TPI in de etalage staat. Directeur Michael Connors stelt echter dat zijn bureau juist zelf op zoek is naar overnamekandidaten.

‘Wij staan niet te koop', antwoordt Michael Connors, chairman en chief executive officer van TPI, op de vraag of Deloitte Touche zijn bedrijf wil acquireren. ‘Sterker nog', vervolgt hij, ‘wij willen zelf overnemen en zoeken databasebedrijven en adviesbureaus die zich richten op chief information officers uit de top 1000 van grootste bedrijven wereldwijd.'

Klein en groot

TPI is een wereldwijd opererende adviesfirma uit Texas op het gebied van uitbesteding, offshoring en shared services. Het bureau vormt sinds 2007 het hart van de Information Services Group (Connors is ook chairman en ceo van ISG). Er werken 370 adviseurs. TPI is ook in Nederland actief. Directeur Richard de Beijer laat desgevraagd weten dat hij niet op de hoogte is van gesprekken tussen Deloitte en zijn kantoor over een eventuele overname.

Ter vergelijking: bij Deloitte werken er in 140 landen in totaal 169.000 mensen. Het kantoor is gespecialiseerd in accounting, fiscaliteit, organisatie-advies en financieel advies. Bij Deloitte Nederland is er van oudsher nog wel een it-tak aanwezig, vooral gespecialiseerd in SAP. De woordvoerster van Deloitte in Nederland laat weten dat zij van het kantoor in de Verenigde Staten heeft vernomen dat het adviesbureau een mogelijke transactie met TPI kan bevestigen, noch ontkennen.

Onrustig

Een ander adviesbureau, KPMG, zou al eens eerder een due diligence hebben uitgevoerd bij TPI, melden ingewijden. Het bureau haakte na inzage van de boeken af en heeft nu zijn oog laten vallen op Equaterra. Saillant detail: Deloittezou juist van een overname van Equaterra hebben afgezien, na boekenonderzoek.

Het is onrustig in de it-advieswereld. Grote bureaus zijn naarstig op zoek naar versterkingen om in de it-sector weer een rol van betekenis te kunnen spelen. Door boekhoudschandalen hebben grote consultants hun it-tak tussen 2000 en 2002 afgestoten om belangenverstrengeling met hun accountancypraktijk te voorkomen. Inmiddels bouwen ze toch weer een goedlopende it-dienstverlening op. Het lijkt erop dat PWC dit proces in een stroomversnelling heeft gebracht met de overname van de Amerikaanse technology- en sourcingsspecialist Diamond Management & Technology Consultants afgelopen augustus. Begin dit jaar kocht PWC al de Canadese telecommunicatie-adviseur MTS Allstream

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3586955). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.