Managed hosting door True

iTricity neemt failliet Dataman over

 

iTricity, een cloud computing service provider uit Schiphol-Rijk, neemt na een felle overnamestrijd de activiteiten, klanten, debiteuren, activa en een groot deel van het personeelsbestand over van het failliete Dataman. Met de overname gaan 23 van de 39 medewerkers over naar de cloud leverancier. Voor 4 medewerkers bemiddelde iTricity een continuering van de arbeidsovereenkomst bij Sun Microsystems-specialist Quanza Engineering, gevestigd te Amsterdam. Quanza neemt een deel van de de Sun/Oracle-gerelateerde activiteiten over.

De totale iTricity-organisatie telt na de overname van Dataman inmiddels 65 specialisten. iTricity is gevestigd in Schiphol-Rijk en staat voor 'it als elektriciteit'. Het bedrijf, dat voorkomt uit de combinatie GlidePath en iTricity, levert flexibele it-capaciteit. Robert Rosier, ceo en oprichter van iTricity, is zeer content met de toevoeging van de Dataman-expertise aan zijn organisatie. Een bedrag voor de overname wordt niet genoemd. Arno Schoenmakers, de voormalig algemeen directeur van Dataman, wordt cco (chief commercial officer) van de nieuwe organisatie. Alle activiteiten zijn hiermee per 18 oktober 2010 overgegaan naar het 'nieuwe iTricity'.

De overname van Dataman vormt volgens Rosier een strategische uitbreiding op het bestaande iTricity-portfolio. iTricity was oorspronkelijk gespecialiseerd in het leveren van datacenter- en cloud-diensten. Dataman was voornamelijk gericht op het ontwerpen, leveren en implementeren van complexe dataopslag-, netwerk-, server en virtualisatie infrastructuren. Samen vormen zij nu een full service cloud provider die ontwerp, integratie en 24x7 beheer kan aanbieden. Het beheeraanbod omvat een breed spectrum van cloud-diensten gericht op online media, e-commerce, social networking, gaming en administratieve en transactionele toepassingen. De organisatie heeft technologische expertise van merken als IBM, Sun Microsystems, Juniper, Cisco, HDS, NetApp en EMC. 

De core dienstverlening van Dataman blijft behouden, zodat bestaande klanten gebruik kunnen blijven maken van de technische know-how en logistieke processen gericht op de inkoop, levering en installaties. Doordat het hele core team met technische kennis overgaat, blijven ook bestaande productcertificeringen geldig. 


Het nieuwe iTricity zal clouddiensten leveren met een focus op middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf wil de komende jaren via autonome groei én overnames uitgroeien tot de grootste gespecialiseerde speler in de markt. De specialisatie zit 'm dan in het leveren van it-diensten op basis van prijs per gebruik.

Diverse bronnen melden CRN dat er rond het failliete Dataman een overnamestrijd heeft gewoed. iTricity trok aan het langste eind. Ict-dienstverlener Kender Thijssen stuurde echter, voordat dit nieuws bekend werd, als eerste een persbericht uit waarin het meldde dat klanten van Dataman welkom zijn bij het bedrijf in Veenendaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3579011). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.