Managed hosting door True

Nieuw certificaat voor Sharepoint-expert Macaw

 

Mirjam van Olst

Sharepoint Technology Consultant Mirjam van Olst is de eerste vrouw ter wereld die zich Microsoft Certified Master (MCM) Sharepoint 2010 mag noemen. Dat heeft haar werkgever ict-dienstverlener Macaw laten weten. Van Olst behaalde het certificaat na een training in de Verenigde Staten en diverse theorie- en praktijkexamens.

Wereldwijd zijn er vier andere ict'ers met dezelfde titel als Van Olst. De consultant behaalde in 2009 al een soortgelijk certificaat voor Sharepoint 2007. 'Ik ben erg blij en trots dat het me gelukt is om zo snel na de komst van Sharepoint 2010 dit certificaat te behalen', zegt ze. 'Het was opnieuw een intensieve training, maar het was het achteraf zeker waard. Dat ik op dit gebied de vijfde Microsoft Certified Master ben, maakt het natuurlijk wel extra bijzonder.'


Voorbeeld
Toen Van Olst vorig jaar werd benoemd tot MCM Sharepoint 2007, wist zij al dat ze ook deze nieuwe training zou gaan volgen. 'Het is supergaaf om je drie weken te kunnen concentreren op het vergroten van je kennis en instructies te krijgen van de beste docenten uit het vakgebied', aldus de consultant die drie weken op de Microsoft Campus in Redmond doorbracht.

Microsofts opleidingscoördinator Rob Tummers noemt het 'speciaal' dat Van Olst de certificering heeft behaald. 'Het komt niet vaak voor dat een vrouw op die manier geïnteresseerd is in haar vak', stelt hij. 'Mirjam van Olst is zeer deskundig. Hopelijk nemen andere vrouwen hieraan een voorbeeld.'

Superzwaar
Microsoft benoemde de medewerker van Macaw eerder dit jaar tot Most Valuable Professional (MVP) voor Sharepoint Server. Van Olst kreeg deze erkenning voor haar actieve rol binnen de Sharepoint-gemeenschap. Microsoft kent jaarlijks MVP Awards toe aan personen uit de hele wereld die een belangrijke bijdrage leveren aan de verschillende technische communities.

Lezers van Computable.nl reageerden vorig jaar massaal op Van Olsts prestaties. 'De training en de examens zijn superzwaar en er zijn er een hoop die het niet halen', luidde een van de reacties toen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3576597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.