Managed hosting door True

Tri-ennium en E-quale fuseren tot Rvium

 

De Rotterdamse ict-dienstverleners Tri-ennium en E-quale gaan verder onder de groepsnaam Rivium. De ondernemingen verwachten door de samenwerking beter gebruik te kunnen maken van elkaars kennis en klanten een breder palet aan diensten te kunnen bieden. Samen telt Rivium ruim 120 medewerkers. De bedrijven zijn voortaan actief onder de namen Tri-ennium Rivium en E-quale Rivium.

Systeemintegrator Rivium Tri-ennium heeft zijn focus op drie branches: financiën, woningcorporaties en gezondheidszorg. Het bedrijf met 65 man levert diensten op detacherings- en projectenbasis. Daarnaast is Rivium Tri-ennium met een webportaalproduct actief in de corporatiewereld. Rivium E-quale levert met zo'n zestig man detacheringsdiensten op Oracle-gebied en in de railinfrawereld (ingenieursexpertise).


Real time
Directeur Frits van Oyen, oprichter en aandeelhouder van Tri-ennium (in 1997, drie jaar voor het derde millennium, opgericht) vertelt dat zijn bedrijf gespecialiseerd is in real time technologie. ‘Dat komt omdat we in onze begintijd vooral de ict bij dealingrooms verzorgden. Financiële instellingen zijn nog steeds klanten van ons, maar onze kennis van real time technologie passen we ook toe in andere sectoren. Ons SaaS-webportaalproduct voor corporaties bijvoorbeeld koppelt op basis van Tibco-technologie rechtstreeks met het primaire system van een corporatie. Huurders kunnen daardoor direct via internet direct met actuele informatie aan de slag gaan.' Spoor
Tri-ennium en E-quale werken al langer samen. E-quale heeft sinds april 2009 een minderheidsbelang in Tri-ennium.'Dat was het begin van de samenwerking die steeds verder wordt ingevuld en moet uitmonden in een volledige fusie', stelt Van Oyen. Volgens de directeur biedt het samengaan voordelen: de aanwezige kennis wordt versterkt, klanten kunnen kiezen uit een breder pallet van diensten en de capaciteit van in te zetten medewerkers wordt vergroot.

Ook verwacht hij op railinfragebied sterker te kunnen staan. Nu is het zo dat de Oracle-tak en de infra-tak binnen E-quale gescheiden opereren Met het Tri-ennium-deel erbij is cross-selling de ambitie en wil Rivium ook mee doen aan ict-aanbestedingen bij het spoor (met name Prorail).

Rivium
Beide bedrijven zijn al gehuisvest in hetzelfde pand in bedrijvenpark Rivium in Rotterdam. Van Oyen zegt dat de naam Rivium voor het fusiebedrijf geen problemen gaat opleveren met de al langer in gebruik zijnde naam Rivium voor het bedrijvenpark. ‘Dat hebben we gecheckt. Als bedrijfsnaam in de ict-sector kan dit en krijgen we geen problemen met rechten.'

Het gefuseerde Rivium is de hoofdsponsor geworden van de Rotterdamse volleybalvereniging Nesselande. De club, die in de hoogste volleybaldivisie speelt, heeft als naam Rivium Rotterdam Nesselande gekregen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3566148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.